Babygråd, mavekneb, dårlig søvn og bekymringer…

Det at blive mor er ikke altid en nem ting… eller som i det er aldrig nemt!

Følelser du ikke havde regnet med eksisterede, er dem der vælter ind over dig sammen med, tanker om at være en god nok mor, dårlig samvittighed, udvikling, stimulering… ja og alt det der følger med når man bliver forældre.

Det er pludseligt et helt nyt perspektiv. Egne behov skal tilsidesættes og det vil du måske også rigtig gerne – MEN! Nøj, hvor er det svært IKKE at have så meget som 3 sek. Alene.

Bare det at skulle på toilettet!

JA du ved sikkert lige præcis hvad jeg mener.

Det at blive mor er et helt nyt kapitel i dit livet.

Når du kigger rundt på venner og bekendte eller bare andre med børn på gaden, så ser det så nemt ud. De har både 2 og 3 børn med ude at handle og så ser de endda rolige ud. WHAT ! hvordan kan det lade sig gøre?

Du er ikke alene !

Bare rolig. De har også været der hvor alt føles så uoverskueligt. De har også følt og føler måske stadig ind i mellem, at de ikke er tilstrækkelige.

Det, at vi taler om at tingene kan være svære og at vi viser den sårbarhed der følger med det at blive mor eller forældre. Gør, at vi meget lettere kan være i os selv.

Du kender måske de dage, hvor følelserne sider uden på tøjet og du kan nærmest ikke selv tænke på det, så triller tårerne ned af kinderne. Sådanne en dag kan blive en meget lang dag, hvis vi prøver, at bekæmpe den følelse vi har i os.

Hvis vi forsøger at børste følelserne af os og benægte hvordan vi egentlig har det – Får vi oftest en følelse af at det bliver endnu værre eller at det aldrig går over igen.

Måske er din udfordring at du har svært ved at dele dine bekymringer og følelser med din partner. Så i oplever måske også flere konflikter i disse følelsesladende perioder.

Måske har du svært ved at være i følelsen og den bliver derfor til vrede som du har svært ved at kontrollere. Så du bider også lidt ekstra af dem omkring dig.

Måske har du bare mistet overblikket og har lyst til at grave dig ned.

Alt dette er helt normalt – jeg kalder det mor følelser.

Det er faktisk menneskeligt, at have følelser.

Vi kan godt blive fyldt med tanker som – Ingen andre oplever det her jeg er både forkert og helt alene om det.
Vi kan begynde at slå os selv i hovedet for, at være dårlige forældre, dårlig partner, dårlig kollega etc…

Ændringen !

MEN !! HEY !

Du er ikke alene og mange har det præcist sådan her.

Måske du også bare har brug for aftner der er fyldt med andet end lortebleer og babygråd.

Det at blive mor er nemlig fyldt med sårbarhed og følelser uden på tøjet. Det er fyldt med hårde perioder, gråd og lange nætter.

Derfor er det også vigtigt, at du mærker efter hvor det er at du kan lade op henne. Altså hvor får du den energi fra som gør at du i morgen kan være dig.

Jeg kunne sagtens skrive en liste over hvad du skal gøre eller hvad der virker på mig. Men det giver ingen mening for vi er forskellige og mine behov er ikke dine behov.

Derfor er det din opgave, at finde ud af hvad der flyder dig med energi. Også planlægge så du har rum til at kunne lade op.

Og nej det er ikke let at prioriterer sig selv, når man ved at ens børn og familie har det allerbedst når du også er der.
Men når du har brugt 2 timer på dig selv -Så kan du være så meget mere for dine børn og din familie bagefter. Du får nemlig overskud.

Også skal vi også huske på, at tænke tilbage på det der går godt. Når vores børn leger, griner, kommer med sjove udtryk etc.. Og måske huske på det især i de tider hvor det hele kan være lidt svært.

Og husk på du er ikke alene. Alle andre mødre oplever præcis det samme som dig.

Sammen er vi stærkere

Så ! når…

Babygråd, mavekneb, dårlig søvn og bekymringer tager alt dit tid – så mind dig selv om de skønne øjeblikke og samtidig mærk efter hvornår du har brug for luft.
Luft giver overskud og du kan være dig med alt hvad du har.

/Nanna


Læs mere om det at være den perfekte mor HER!

You might also enjoy:

2 Comments

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *